Mõisaproua napsitegu
Mõisajal oli iga mõisaproua ülesandeks ja uhkuseasjaks oma salaretseptiga napsi kokkusegamine. Kasutati ürte, marju ja maitseaineid, mis muutsid oma mõisas aetud viina suupäraseks ning sageli andsid sellele juurde ka tervistavaid omadusi. Parimad retseptid olid teada-tuntud laiemalt ning osa neist on jõudnud ka tänapäeva.
Mõisanapsi töökojas saad kokku segada oma salaretsepti alusel ainulaadse joogi. Oleme selleks kogunud mitmeid taimi, et valiksid neist just Sulle sobivad ja jõudu-tervist andvad. Napsi võid kinkida heale sõbrale või nautida ise pidulikumal hetkel!
Koht: Sagadi looduskooli meisterdamisruum
Kestus: 1 tund
Grupi suurus: 7-20 inimest
Hind: 20 € osaleja
Hind sisaldab ruumide renti, juhendajatasu, materjale.
Väiksema arvu osalejate puhul rakendatakse 7 inimese paketitasu.
Pakume programmi ka inglise, soome ja vene keeles hinnaga 23 € / osaleja.
"Mõisaproua napsitegu" programmile on omistatud EHE märgis.
EHE (Ehtne ja Huvitav Eesti) on ökoturismi kvaliteedimärgis, millega tunnustatakse loodussõbralikke ja keskkonnasäästlikke maapiirkonnas pakutavaid turismitooteid ja -teenuseid.
Tunnustatud turismitooteid ja -teenuseid iseloomustavad ehedad elamused ja pärandkultuuri väärtustamine.